Szabadságharc

2014. május 21. cadix

Ismét anekdotázós poszt fog következni, ami az aktuális feladatom előzményeit és egyben a végrehajtást is tartalmazza. A történet kezdete, hogy nagyjából bő két éve ugyanabban a házban lakunk Levente barátomékkal, így volt nem egy olyan baráti összejövetel, ami házi lakógyűléssé alakult és nagy egyetértésben soroltuk a számunkra problémás ügyeket. Előfordult olyan is, hogy annyira belelovaltam magam a dologba, hogy a többiek visítva nevettek rajtam... Na ezért kaptam ezt a remek feladatot!

10. Szabadságharc
Menj el a következő lakógyűlésre!

Ez a feladat félig komoly és félig viccelődős feladat lett volna, egyrészt, hogy a valós problémáinkat ténylegesen képviseljem, illetve ha már jókat standupoltam baráti körben, akkor itt az alkalom élesben is megcsinálni. 

Délután 17:00 órára volt meghirdetve a közgyűlés, időben érkeztem, de rögtön tájékoztattak, hogy mivel a nincs jelen a lakók 50%-a ezért a közgyűlésen szavazni nem lehet, ezért egy óra múlva újraalakul, ahol mát létszámtól függetlenül szavazóképes lesz a dolog. Egy jogász biztosan szebben megfogalmazta volna, de a lényeg ez volt.

lakogyules.jpg...but first let me take a selfie

Este 18:00 órakor a 96 lakás legalább 96 tulajdonosából mindösszesen 12-en vettek részt az eseményen, csatlakozott hozzám Levi is, de mi ketten, albérlőként nem rendelkeztünk szavazati joggal, csupán meghallgathattuk az eseményt. 2013-as költségvetés, mire ment el a pénz, stb... Nagyjából ekkor kezdtük el Leventével komolyan venni dolgot, mivel feltűnt, hogy a 12 jelenlevő lakó a világon létező legbutább kérdéseket tették fel és szavazati joggal rendelkeztek. Következő napirendi pont, 2014-es költségvetés és közös költség elfogadása. Rémisztő és szörnyű, amikor a közös költségbe épített négyzetméterenkénti 3 Ft-os lakástakarékpénztár díj mértékét 2 Ft-ra akarják csökkenteni. Egyszerű példával élve, egy átlagos 45 nm-es lakás esetén ez havi 45 Ft spórolást jelent, éves szinten sem több 530 Ft-nál... Viszont egy nagyobb és szükséges házfelújításnál hiányozni fog ez a sokszor 1-1 Ft... Voltak még ehhez hasonló furcsaságok és egy hatalmas tanulsággal mentünk haza, amit Te is jegyezz meg:

Ha társasházban laksz, akkor mindenképp vegyél részt a közgyűlésen és képviseld az érdekeidet, ne hagyd , hogy néhány nagyon ráérős lakó döntsön a jövődről!

Illetve még egy dolog: hihetetlenül korrekt és intelligens közös képviselőnk van, aminek örülünk! Még sok-sok ilyen embert!

 

 

 

megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://30fele.blog.hu/api/trackback/id/tr786184835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek

süti beállítások módosítása